House at Fawn

The site for this family home is in a quiet rural area. The sloping ground across the site has been exploited so that the lower level is part buried into the hillside and the drive extends in an arc from the roadside to the entrance at the rear on first floor level. The entrance is defined by a generous covered area and an un-glazed opening which frames the primary view to the South.

On entering at the upper level, the Kitchen, dining, living and playspace are grouped around a central top-lit stair hall. The stair hall brings light down to the lower circulation area serving the bedrooms, bathroom and home office. The sustainable strategy is both active and passive, including large glazing to the South, a heat recovery and ventilation system, a ground source heat collector and heat pump and high levels of insulation combined with excellent